WELCOME
" Η δε Πυθίη εκέλευε εκ Μαντινέης της Αρκάδων καταρτιστήρα αγαγέσθαι. Αίτεον ών οι Κυρηναίοι και οι Μαντινέες έδωσαν άνδρα των αστών δοκιμώτατον, τώ ούνομα ήν Δημώναξ "
Ηρόδοτος
Η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων παρουσιάζει ... Print

Κοινωφελές ‘Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο


                                                                Πρόσκληση


Η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι η πρώτη περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που ιδρύθηκε στην Τρίπολη το 2006, και έχει αρμοδιότητα σε όλο το Νομό Αρκαδίας. Το έργο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Η Δρ. ‘Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου – Οικονομοπούλου,
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας

Θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Νομό Αρκαδίας όλες τις πτυχές αυτού του πολυσχιδούς έργου που φέρνει στο φως τη σημαντική ιστορική διαδρομή των Αρκάδων και την ανάδειξη και προστασία των αρχαιοτήτων της περιοχής.

Ανασκαφές και προγράμματα σε εξέλιξη, στο πλαίσιο των μεγάλων τεχνικών έργων στο Νομό και τα σημαντικά ευρήματά τους, πρόσφατες μελέτες και έργα ανάδειξης και αποκατάστασης αρχαίων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, σημαντικές μουσειακές παρεμβάσεις και νέα μουσειολογικά προγράμματα, αλλά και διεπιστημονικές συνεργασίες με στόχο την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στο αρχαιολογικό έργο, αποτελούν ένα μόνο τμήμα της παρουσίασης, με τη συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

την Δευτέρα 8  Φεβρουαρίου 2010, στις 7 μμ.
στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου, στην Τεγέα

Η εκδήλωση οργανώνεται από το
«Κοινωφελές ‘Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος - Βιοχάλκο»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό


Arcadians
Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.