WELCOME

Ποτάμια της Αρκαδίας . Δαφνών –  Βρασιότης –  Τάνος – Αλφειός –  Ελισσώνας –  Λούσιος –  Ερύμανθος –  Λάδων ( Ρουφιάς) .

Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών - Δελτίο Τύπου Print

                                                          ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

 

                   Το νέο Διοικητικόν Συμβούλιον της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών απεφάσισε το έτος 2009 να είναι έτος σιγής εις μνήμην του εκλιπόντος Προέδρου αυτής αειμνήστου Τάσου Αθ. Γριτσοπούλου στυλοβάτου και μεγάλου ευεργέτου της Εταιρείας, ο οποίος αδιαλείπτως επί 50 έτη την υπηρέτησε με πάθος και την ανέδειξε με τα οργανωθέντα από τον ίδιον Διεθνή και Τοπικά Συνέδρια, τις εκδόσεις των Πρακτικών αυτών και τις επιστημονικές εκδόσεις εις ένα από τα πρώτα επιστημονικά σωματεία της χώρας.

                    Παρά την σιγήν και τιμώντας την μνήμη του εκλιπόντος η Εταιρεία συνέχισε το 2009 την αρξαμένη υπ’ αυτού έκδοσι των Πρακτικών του Εκτάκτου Αχαϊκού Πνευματικού Συμποσίου, το οποίον συνήλθε στο Αίγιον 26-28 Μαΐου 2006. Ο τόμος αφιερωμένος στον αείμνηστον Γριτσόπουλον περατούται εντός του αρξαμένου Ιανουαρίου. Ας σημειωθή ότι ήδη επερατώθη και η επανέκδοσις του σπουδαίου έργου του αειμνήστου «Τα Ορλωφικά», δαπάναις του ιδίου.

                    Νέον έτος, νέα αρχή. Η Εταιρεία συνεχίζει το έργον της και ξεκινά την έκδοσι των Πρακτικών του Η Διεθνοῦς Συνεδρίου Πελοποννησιακών Σπουδών, το οποίον με επικεφαλής τον Πρόεδρόν της συνήλθε στην Κόρινθο 19-21 Σεπτεμβρίου 2008, προκειμένου να μετάσχη στον εορτασμό υπό του Δήμου Κορινθίων των 150 χρόνων από την ίδρυσι της νέας πόλεως Κορίνθου μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1858.

                    Εντός του αρξαμένου έτους 2010 θα αρχίση και η έκδοσις του τ. Λ  του επιστημονικού περιοδικού της Εταιρείας «Πελοποννησιακά», ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στον αείμνηστον Γριτσόπουλον, τον κατ’ εξοχήν Πελοποννησιολόγον ιστορικόν, ο οποίος για το πολυσχιδές έργο του και την μεγάλην προσφορά του στο Έθνος και την Εκκλησία εξαιρέτως ετιμήθη από την Ελληνική Πολιτεία, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την Εκκλησίαν της Ελλάδος.

                    Τέλος, το Διοικητικόν Συμβούλιον της Εταιρείας άρχισε τις προκαταρκτικές ενέργειες για την οργάνωσι του Δ  Τοπικοῦ Συνεδρίου Μεσσηνιακών Σπουδών με έδρα την Πύλο εντός του 2010.

 

Arcadians
Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.