WELCOME
"Οι Έλληνες της Κύπρου συγγενεύουσιν εξ' αίματος μετά των Αρκάδων. Οι Κύπριοι είμεθα υπερήφανοι δια τους τοιούτους προγόνους μας"

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος
Χρήστος Λαμπράκης - απεβίωσε ο Έλληνας ευπατρίδης Print

Χρήστος Δημ. Λαμπράκης. Ο πατριάρχης του τύπου στην Ελλάδα, ο σπουδαίος δημοσιογράφος, ο μεγάλος εκδότης, ο σοφός επιχειρηματίας.

xr_labrakis

Καινοτόμησε σε πολλούς τομείς της σταδιοδρομίας του και άνοιξε καινούριους δρόμους στην ενημέρωση αλλά και στον Πολιτισμό.

         Ήταν ο πρώτος Έλληνας επιχειρηματίας που έφερε στην Ελλάδα την μηχανοργάνωση, ο πρώτος που άνοιξε την αγορά του σαββατοκύριακου στον ελληνικό τύπο, ο πρώτος που διέβλεψε την μακροπρόθεσμη πτώση των εφημερίδων – δημιουργώντας το πρώτο γραφείο κυκλοφορίας, ο πρώτος έλληνας πολίτης που είδε τον Πολιτισμό με σοβαρότητα και δημιούργησε το κόσμημα του Μεγάρου Μουσικής – λάτρης παράλληλα της κλασικής μουσικής.

         Σοφός, προηγήθηκε πολύ του καιρού του, αληθινός δημοκράτης, με παιδεία σπάνια που απόρροια της στάθηκε το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη.

        Αληθινός δημιουργός, καλλιέργησε τις ιδέες και τα οράματα γενεών με τις εφημερίδες του και τα άξια στελέχη του. Στη χούντα είπε «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου, την ώρα που πολλοί έλληνες έγιναν συνεργοί στην κατάλυση της Δημοκρατίας.

        Χρήστος Δημ. Λαμπράκης, ένας μεγάλος έλληνας ευπατρίδης, που σημάδεψε με το έργο του την μεταπολεμική Ελλάδα – και έδωσε λόγο μέσα από τα έγκυρα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού σε όσους είχαν κάτι περισσότερο να καταθέσουν για τις μετεμφυλιακές πληγές.

         Λιτός και ανθρώπινος, όπως αρμόζει στους μεγάλους άνδρες του τόπου αυτού.


Κύριε Διευθυντά, Καλό σας Ταξίδι

---------------------------------------------------------------------------- 

Περισσότερα για τον Χρήστο Δημ. Λαμπράκη, μπορείτε να διαβάσετε στα κάτωθι λινκς 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 

Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη

 In.gr

Η φωτογραφία του Χρήστου Δημ. Λαμπράκη είναι από το Α.Π.Ε
-----------------------------------------------------------------------------


(Arcadians)
Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος
Πάνος Βασιλείου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.