WELCOME
Στη πλατεία του Άστρους υπάρχει προτομή του Δ.Καρυτσιώτου, ο οποίος δώρησε 46 στρέμματα από το περιβόλι του, εκεί που στις 17/04/1823 συνήλθε η Β' Εθνοσυνέλευση.
Πλάτανος Κυνουρίας - από τις γιορτές των κερασιών κ του έρωτα Print

Πατριωτικός Σύλλογος
Πλατάνου Κυνουρίας – 1964
Τηλ: 27550-52510

                                                                 Δελτίο Τύπου


Η καθιερωμένη γιορτή των κερασιών στα τέλη του Μαΐου έχει γίνει πια θεσμός και, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 26 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, κάθε νέα χρονιά χαρακτηρίζεται πιο επιτυχημένη από την προηγούμενη.
    Και φέτος λοιπόν ο Πατριωτικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας είχε τη φροντίδα της διοργάνωσης της γιορτής των κερασιών στο πανέμορφο αυτό χωριό της Αρκαδίας.
     Η συμμετοχή των κατοίκων και των φίλων του Πλατάνου ήταν συγκινητική, καθώς όλοι άφησαν σκοτούρες και άγχη και ταξίδεψαν ως τον καταπράσινο Πλάτανο για να κλέψουν λίγη από την γαλήνη του, αλλά και την πλατανίτικη «τρέλα».
      Ο σύλλογος νωρίς το απόγευμα υποδέχτηκε τους επισκέπτες του χωριού προσφέροντάς τους για το καλωσόρισμα ζουμερά κεράσια και λαχταριστά γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού. Το καθιερωμένο γλυκό κεράσι αλλά και τα λικέρ «του Έρωτα» κεράσι και βύσσινο έγιναν ανάρπαστα.
     Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση ασπρόμαυρης και έγχρωμης φωτογραφίας, φορτίζοντας συναισθηματικά την ατμόσφαιρα με τις εικόνες μιας παλαιότερης εποχής και τις αναμνήσεις αγαπημένων προσώπων.
     Το βραδάκι, στην όμορφη πλατεία Χαρές, δίπλα στα γάργαρα νερά του Πέζουλα, το γλέντι ξεκίνησε  με το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άστρους που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας και έπειτα το κέφι άναψε με το μουσικό συγκρότημα «Παρόντες». Το κρασάκι και το φροντισμένο φαγητό έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια για χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
      Το βουητό από τους καταρράκτες και το νυχτερινό κελάηδισμα των αηδονιών μένουν χαραγμένα στις μνήμες και στις καρδιές όλων ως του χρόνου που θα είμαστε πάλι εκεί, συνεπείς στο ραντεβού μας. 
       Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι με την παρουσία τους έκαναν δυνατή την επιτυχία αυτής της γιορτής.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και όσους πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο μας.
      Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες οι οποίοι με μεράκι, φαντασία και αυταπάρνηση βοήθησαν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην προετοιμασία και στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
       Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς το φίλο του χωριού μας, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Άστρους κ. Γιώργο Καπράνο για το εξαίσιο έργο που φιλοτέχνησε, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μία παραπάνω έκπληξη, παίρνοντας μια στιγμιαία αναμνηστική φωτογραφία.


Αλεξάνδρα Γαλανιάδη
Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.