WELCOME
"Κάνε από τη Γορτυνία φίλο και στο χέρι κράτα ξύλο"

Παροιμία !!
Προπασχαλινές εκδηλώσεις με τον Διονύση Μαλλούχο Print

Σύντομη ενημέρωση για δραστηριότητες των επομένων 3 προπασχαλινών εβδομάδων:

Στη ραδιοφωνική εκπομπή "Ολα τα πρωινά του Τρίτου" την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι και ως τις 2.00μ.μ., ο Διονύσης Μαλλούχος φιλοξενεί έναν από τους πιο σημαντικούς τσελίστες του καιρού μας, τον Mischa Maisky, με την ευκαιρία των δύο εμφανίσεών του στην Ελλάδα (συχνότητες στην Αθήνα: 90,9 και 95,6 στα FM).

Την Κυριακή 30 Μαρτίου (απογευματινή συνεδρία, στις 3 το μεσημέρι), ο Δ.Μ. συμμετέχει ως ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Παραδοσιακή Μουσική και Σύγχρονη Δημιουργία" που οργανώνει το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θέμα του Δ.Μ.: "Ερμηνευτική προσέγγιση μουσικού έργου με παραδοσιακά στοιχεία".΄

Το Σάββατο 5 Απριλίου, ο Δ.Μ. συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του 32ου διαγωνισμού πιάνου "Φίλωνας" στο Ωδείο Αθηνών.

Την Τρίτη 8 Απριλίου συναυλία του Δ.Μ. στο Βερολίνο (οργάνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου).

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 8.30 μ.μ., συναυλία του Δ.Μ. με τον τσελίστα Ηρόδοτο Καβάση στην αίθουσα "Φίλιππος Νάκας" (Ιπποκράτους 41) σε έργα Beethoven (παραλλαγές σε ένα θέμα από την όπερα "Μαγικός Αυλός" του Μότσαρτ), Felix Mendelssohn (2η σονάτα), R. Schumann (5 κομμάτια σε παραδοσιακό ύφος), Debussy (σονάτα) και Fauré (Ελεγεία). Εισιτήρια : 12€ κανονικό και 8€ φοιτητικό.

Την Πέμπτη 17 Απριλίου ο Δ.Μ. συμμετέχει σε συναυλία αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη (φέτος κλείνουν 75 χρόνια από τον θάνατό του) στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Αναπήρων Πολέμου 9 στο Κολωνάκι. Ερμηνεύει τη διασκευή για πιάνο σόλο του Ferenc Liszt στο "Elsas Brautzug zum Münster", από την όπερα του Richard Wagner "Lohengrin" και μελοποιήσεις Καβάφη από David Blake (με την μέτζοσοπράνο Αγγελική Καθαρίου) και Λεωνίδα Κωττάκη (με την μέτζοσοπράνο Αγγελική Καθαρίου, τον κρουστό Δημήτρη Δεσύλλα, τον φλαουτίστα Πέτρο Στεργιόπουλο). Στη συναυλία συμμετέχει και ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης (στις Inventions του Δημήτρη Μητρόπουλου που τραγουδά η Αγγελική Καθαρίου).

Το Σάββατο του Λαζάρου, 19 Απριλίου, συναυλία του Δ.Μ. με την γνωστή Ουγγαρέζα πιανίστα Orsolya Szabó στην αίθουσα του "Αττικού Ωδείου", Ερατοσθένους 8 στο Παγκράτι, σε έργα για 2 πιάνα των Β.Bartok (7 κομμάτια από τον "Μικρόκοσμο"), F. Poulenc ("Ελεγεία") και R.R. Bennett ("Divertimento"), στις 8.00μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Arcadians 28
Μαρτίου 2008

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.