WELCOME
Τούτ' η γης, κυρά Γιώργαινα,
τούτ' η γης που την πατούμε,
τούτ η γης που την πατούμε,
ούλοι μέσα θε να μπούμε.
Τούτ' η γη με τα χορτάρια,
τρώει νιους και παλικάρια.
Τούτ η γης με τα λουλούδια,
τρώει νιους και κοπελλούδια.
Πολιτισμός και Φυσική Επιλογή - από παρουσίαση στην Σόφια Print

Στις 27.3.2007 εγκαινιάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας  Έκθεση - παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός και φυσική επιλογή» του Αρκά Κων/νου Μαρίτσα – από τη Λάστα και έκθεση του ζωγράφου Ντάνιελ Ατανάσοβ. Η έκθεση διήρκησε μέχρι την 17.4.2007

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός και φυσική επιλογή», μίλησαν,  ο εκδότης κ.  Ιβάν Γκρανίτσκι, Διδ. Φιλολογίας, και η κ. Αικατερίνα Γκριγκόροβα, καθ. Νεοελληνικής γλώσσας στο Νέο Βουλγάρικο Πανεπιστήμιο.

Σκοπός του βιβλίου είναι «η επισήμανση της αναγκαιότητας και η εξήγηση των γεγονότων» και δεν είναι η «επαναδιατύπωση των γεγονότων» (όπως πολύ ωραία χρησιμοποιεί την έκφραση ο Δαρβίνος), είναι η εξήγηση του γύρω κόσμου χωρίς Νόμους, Σκοπούς, Κανόνες, Θεωρίες, Αίτια και Αποτελέσματα, παρά μόνο με την σκέψη και την καθομιλουμένη γλώσσα, απαλλαγμένη από παγιωμένες «επιστημονικές» και «φιλοσοφικές» έννοιες. Το βιβλίο ξεκινά από την δημιουργία του κόσμου και φτάνει στον ανθρώπινο (και όχι μόνο) πολιτισμό. Με ελάχιστους, αλλά σαφείς ορισμούς, εξηγείται όλος ο γύρω κόσμος. Το βιβλίο δεν προσπαθεί να πείσει τον Αναγνώστη για την ορθότητα των απόψεών του. Προσπαθεί να διεγείρει την κριτική σκέψη, παραθέτοντας και τις αντίθετες απόψεις.  

Οι εφημερίδες της Σόφιας έκαναν μεγάλα αφιερώματα στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μαρίτσα καθώς και το ραδιόφωνο της πόλης. Στην Ελλάδα, που το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Αρσενίδη», η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δύο φορές έγραψε σε οκτάστηλα για το σπουδαίο αυτό έργο «Πολιτισμός και φυσική επιλογή».  

Απουσίαζε από την εκδήλωση η Ελληνική Πρεσβεία.

Ο Δικτυακός Τόπος Arcadians παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου στην Σόφια και  δημοσιεύει πέντε αποσπάσματα από το βιβλίο στην ενότητα «Ερωτικό Λεξικό της Αρκαδίας».

Arcadians 18/04/2007

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.