WELCOME

Κόρη Μαγουλιανίτισσα τι μας κουνάς το χέρι
Μαζί θα το γλεντήσουμε τούτο το καλοκαίρι.
Θυμάσαι που σε φίλησα στον πλάτανο στη βρύση
και βάλαμε και μάρτυρες τα φύλλα του πλατάνου
Τα φύλλα τώρα πέσανε και ποιός θα μαρτυρήσει
Θα μαρτυρήσει ο πλάτανος, θα μαρτυρήσει η βρύση.

Τα Νερά του Σάγκα κ δημοσίευμα εφημερίδας Print

Έκπληκτοι διαβάσαμε στην καλή και έγκυρη θέλουμε να πιστεύουμε εφημερίδα «Αρκαδικά Νέα», σε άρθρο της στις 4 Μαρτίου 2007, για τα Νερά του Σάγκα. Η εφημερίδα αναφέρεται σε δικό μας μικρό άρθρο που θέσαμε ερωτήματα για τα Νερά του Σάγκα και για τον τρόπο που ο Δήμος Τρίπολης θέλει να τα πάρει. Το άρθρο μας όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας στις 8 Φεβρουαρίου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η καλή εφημερίδα, μας αποκάλεσε πατριδοκάπηλους και χαρακτήρισε την συμπεριφορά μας ανοίκεια. Χαρακτηρισμοί, που δεν θέλουμε να σταθούμε σε αυτούς, διότι σκοπός μας δεν είναι η αντιπαράθεση με κανέναν. Σκοπός μας ήταν και είναι, μέσα από διαφανείς διαδικασίες, τα χωριά του λεκανοπεδίου και ειδικότερα το Σάγκα που το αφορά άμεσα, να μην διψάσουν.

Διαβάζοντας προσεκτικά το άρθρο της εφημερίδας, διαπιστώνουμε ότι η καλή εφημερίδα αυτοαναιρείται, όταν η ίδια διαπιστώνει την ανυπαρξία μελέτης υδάτινων πόρων, όπως σαφώς ορίζεται από την ευρωπαϊκή ένωση πως πρέπει να υπάρχει για ένα τόσο σπουδαίο έργο.

Εμείς, έχουμε στη διάθεσή μας όλα εκείνα τα στοιχεία, αποφάσεις Τοπικού Συμβουλίου Σάγκα, αποφάσεις επιτροπών, επιστολές προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης και άλλα που δείχνουν τον τρόπο που κινείται ή επιδιώκει να κινηθεί ο Δήμος Τρίπολης.

Προφανώς από ελλιπή ενημέρωση η καλή εφημερίδα γράφει ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συμφωνήσει. Αυτό είναι αναληθές και εύκολα μπορούμε να το αποδείξουμε.

Όμως, το θέμα και πάλι για εμάς, δεν είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε οι σωστοί εμείς και οι άλλοι είναι λάθος. Το θέμα είναι, και πρέπει αυτό να το κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ότι, ένα τόσο μεγάλο και σπουδαίο έργο για την Τρίπολη και τα χωριά του οροπεδίου, απαιτεί σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, που μόνο με την ανάλογη μελέτη μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Αυτή απουσιάζει. Εδώ ακριβώς, στο σημείο αυτό, αποσκοπούσε και το προηγούμενο δημοσίευμά μας.

Ελπίζουμε η καλή εφημερίδα, να αντιληφθεί το λάθος της, που μας αποκαλούσε πατριδοκάπηλους και «μυστική κίνηση» κάτω από το όνομα «ο Άρτος του Δία» και να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

Ό Άρτος του Δία (η υπογραφή του γράφοντος)
Σάββατο 31 Μαρτίου 2007

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.