WELCOME
Κατά την εποχή του μεγάλου λιγνιτογόνου έλους της Μεγαλόπολης (τεταρτογενούς) ζούσαν εκεί μεγάλα θηλαστικά, όπως ελέφαντες και ιπποπόταμοι. Οστά και χαυλιόδοντες από τα τεράστια αυτά θηλαστικά ανευρίσκονται στο έδαφος.
Δ'Εθνοσυνέλευση Print

Διαβάσαμε στα Νέα(02-02-05) ότι ευρέθησαν τα χαμένα πρωτότυπα πρακτικά της Δ' Εθνοσυνέλευσης του Άργους τα οποία φέρουν τις πρωτότυπες υπογραφές αγωνιστών όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά, του Γεωργίου Κουντουριώτη, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.
Οι δύο τόμοι με τα πρακτικά κ τα ψηφίσματα της Εθνοσυνέλευσης βρίσκονται σε άριστη κατάσταση κ έρχονται ξανά στο φώς μετά 100 χρόνια. Το ανεκτίμητης αξίας ντοκουμέντο δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών "Πέτρος Βέργος" κ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ιδιωτών συλλεκτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στα οποία θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται τα ντοκουμέντα αυτά δεν μπορεί να συμμετέχει στη δημοπρασία αλλά το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχει εκδηλώσει μέχρι στιγμής κάποιο ενδιαφέρον. Τα πρακτικά και τα ψηφίσματα της Δ' Εθνοσυνέλευσης έχουν ήδη δημοσιευτεί αλλά δεν παύουν να έχουν τεράστιο συμβολικό χαρακτήρα καθώς συνδέονται με την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.
Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε έκπληκτοι πως είναι δυνατόν το Ελληνικό Κράτος να μην σπεύδει να αποκτήσει τα έγγραφα αυτά τη στιγμή που κατά το παρελθόν έχουμε δεί τεράστιες κινητοποιήσεις για έργα τέχνης που είχε αμφισβητηθεί μέχρι κ η γνησιότητά τους ενώ δε θα θυμίσουμε γιατί θέλουμε να ξεχάσουμε το φιάσκο με το περίφημο "Παλίμψηστο" του Αρχιμήδους.
Β.Ε

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.