WELCOME
Ο Κλώντ Φωριέλ είναι στη παγκόσμια κριτική ο ανάδοχος του Δημοτικού μας τραγουδιού. Στάθηκε ένας από τους πιό φωτεινούς μελετητές της λαικής ποίησης, που με εργασίες πρωτότυπες η Δύση παρέλαβε ένα δώρο απρόοπτο της αιώνιας Ελλάδος.
"Αρκαδικό Πανόραμα"- Δελτίο Τύπου Print

Συνέντευξη Τύπου

Στα πλαίσια της επικοινωνίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Ευρωπαικό Κέντρο Πληροφόρησης GR 166, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, συνέντευξη τύπου με θέμα «4η  Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα»

Τη συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτρης Παυλής ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και υπεύθυνος της Επιτροπής Εκθέσεων κ. Ηλίας Τότσης και ο Πρόεδρος της «Άλφα Εκθεσιακής» κ. Άγγελος Καραμπίκας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Παυλής αφού καλοσώρισε τους δημοσιογράφους έκανε μία σύντομη παρουσίαση της 4ης Περιφερειακής Έκθεσης Αρκαδικό Πανόραμα τονίζοντας πως η έκθεση διατηρεί τον Περιφερειακό της χαρακτήρα, ενώ προσδίδει σε αυτήν την τοπική επιχειρηματική της φυσιογνωμία. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «το Επιμελητήριο προχωρά σε μία επιπλέον καινοτομία, σε μία κίνηση που πιστεύουμε ότι θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη συγκεκριμένη Έκθεση και θα συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της.
Η Έκθεση στοχεύει στην ικανοποιητική προβολή των παραγόμενων προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να διεισδύσουν πλήρως στην Ελληνική αγορά, δεδομένου ότι θα υπάρχουν επισκέπτες από όλα τα διαμερίσματα της χώρας. Επιπλέον θα δοθεί η δυνατότητα στους εκθέτες να συμμετάσχουν σε μια σειρά πολύ σημαντικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με την λειτουργία της.

Οι στόχοι λοιπόν της έκθεσης είναι οι εξής:
Η ανάδειξη και προβολή της οικονομικής δραστηριότητας του Νομού και της Περιφέρειας.
Η προώθηση των προϊόντων σε όλες τις περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό.
Η τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών,
Η γνωριμία και επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Περιφέρειας με στόχο την ανίχνευση μελλοντικών συνεργασιών.

Σημαντικό κίνητρο για τους εκθέτες αποτελεί και η προνομιακά χαμηλή τιμή συμμετοχής στην έκθεση. Το κόστος ανέρχεται τελικά στα 35 € το τετραγωνικό μέτρο αντί των 50€, καθώς το Επιμελητήριο επιδοτεί τον κάθε εκθέτη με 15€

Αξίζει να σημειωθεί ότι για περίπτερα άνω των 200 τ.μ. το κόστος για τον εκθέτη μειώνεται στα 20 € το τετραγωνικό.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δημήτρης Παυλής τόνισε ότι «Η Έκθεση θα αποτελέσει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την Τοπική Αγορά και την Περιφέρεια. Για την επίτευξη και επιτυχία, όμως αυτών των στόχων καθοριστική είναι και η δική σας συμβολή στην πορεία της Έκθεσης».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της «Άλφα Εκθεσιακής» κ. Άγγελος Καραμπίκας ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η «Άλφα Εκθεσιακή» και η εταιρεία «Euroexpo», σε άριστη συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει το, αναβαθμισμένο πλέον, Αρκαδικό Πανόραμα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία μας αποτελούν εγγύηση, τόσο από πλευράς διοργάνωσης της έκθεσης, όσο και από κατασκευαστικής πλευράς. Οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις θα είναι φέτος καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά.
Είμαστε βέβαιοι ότι η 4η Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα θα συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της Αρκαδίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου δίνοντας νέα ώθηση στον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής».
O υπεύθυνος της επιτροπής εκθέσεων κ. Ηλίας Τότσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις μας έχουν ανάγκη από κάθε είδους προβολή και προώθηση, γι’ αυτό είναι απαραίτητες τέτοιου είδους διοργανώσεις, ώστε να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Η Αρκαδία, όπως και ολόκληρη η Πελοπόννησος, είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία, πανέμορφη φύση και προϊόντα ποιότητας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε, τόσο την Πολιτεία όσο και οι τοπικοί φορείς τις επιχειρήσεις μας, να προβάλλουν και να αξιοποιήσουν αυτό το μικρό «θησαυρό» που έχουν στα χέρια τους».

Λίγα λόγια για την Έκθεση
Η διοργάνωση της Έκθεσης για 4η συνεχή χρονιά την καθιστά θεσμό στα εκθεσιακά δρώμενα της Αρκαδίας και της ευρύτερης περιφέρειας και η φετινή αναβάθμισή της, με την επιλογή της ΒΙ ΠΕ. ως εκθεσιακό χώρο και με την μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής της από τον μέχρι πρότινος καθιερωμένο Αύγουστο στον εκθεσιακά πρόσφορο Οκτώβριο, την αναδεικνύουν σε μία από τις δυναμικότερες περιφερειακές εκθέσεις της χώρας.

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Αρκαδικού Πανοράματος, το 1ο κτήριο στην είσοδο της ΒΙ ΠΕ., διαθέτει άριστη προσβασιμότητα για οδηγούς και πεζούς, μεγάλο πάρκιν επισκεπτών και θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για τη φιλοξενία της έκθεσης, ώστε να ικανοποιηθούν και οι πλέον απαιτητικοί εκθέτες και επισκέπτες.

Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει αξιόλογο αριθμό εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και θα προβληθεί ευρέως με διαφημιστική καμπάνια, καθώς και με δελτία τύπου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ειδικές παρουσιάσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το Σαλόνι Παραδοσιακών Προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έκθεσης, μεγιστοποιώντας την επισκεψημότητα.

Ημερομηνία και Χώρος Διεξαγωγής της Έκθεσης
Η Έκθεση θα διοργανωθεί σε εντελώς καινούριο χώρο και χρόνο, σε στεγασμένο χώρο στη ΒΙ ΠΕ. Τρίπολης, 6.500 τ.μ. στη διασταύρωση της Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας και της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης - Άργους, στο 1ο οικοδομικό τετράγωνο στης ΒΙ ΠΕ.
Η ημερομηνία διεξαγωγής της Έκθεσης είναι Τετάρτη 4 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2006.

Ωράριο Λειτουργίας της Εκθέσεως
Τετάρτη 4/10 έως Παρασκευή 6/10: 5 το απόγευμα έως 11 το βράδυ
Σαββατοκύριακο 7-8/10: 10 το πρωί έως 10 το βράδυ
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου: 5 το απόγευμα έως 11 το βράδυ

Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής
Επιμελητήριο Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη
Τηλ:  2710227141 και 2710227142 Fax:  2710233738
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Website: http://www.arcadianet.gr  
Website: http://www.arcadico-panorama.gr  
Website:
http://www.aekthesiaki.gr

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.