WELCOME
Κύπρο, κι' ο νούς μας κι' ψυχή
μερόνυκτα κοντά σου
σαν λέμε τ' όνομά σου
μας πνίγει ο σπαραγμός.....
Θάνος Βαγενάς
Πάσχα στην Τρίπολη Print

Πάσχα στην Τρίπολη? Ναι, για πολλούς λόγους.

Πλατεία Άρεως, Μαλλιαροπούλειο και κάθε μεγάλη ή μικρή πλατεία και ανοικτός χώρος γέμισαν κόσμο για το καθιερωμένο πλέον Πάσχα στην Τρίπολη.

Από το Μ. Σάββατο το βράδυ άναψαν οι φωτιές με τις κληματόβεργες και έδωσαν στη πόλη εικόνα μοναδική. Εικόνα που έδειχνε πόλη ζωντανή, έτοιμη να υποδεχτεί τη μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνισμού όπου γής.

Στην πλατεία Άρεως ο Χορευτικός όμιλος Τρίπολης, η Αρκαδιανή, ο Δικηγορικός σύλλογος, τα «εν Τριπόλει» ΚΑΠΗ, ο Φιλοτεχνικός όμιλος, ο Πιτερός, ο Δήμος Τρίπολης  και άλλοι, είχαν στήσει τα περίπτερα τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Στο Μαλλιαροπούλειο το Κοινωνικό Φόρουμ, σε κάθε γειτονιά άλλες παρέες. Τα πάντα με τάξη, απίστευτο.  

Όταν νωρίς το πρωί οι φωτιές είχαν «χωνέψει», τα συνεργεία του δήμου καθάρισαν τον χώρο, τον έπλυναν και τον ετοίμασαν να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες, ξένους  και Τριπολιτσιώτες. Άλλα συνεργεία μοίραζαν τα κόκκινα αυγά, το κόκκινο κρασί, τα αρνιά έτοιμα με τις ξύλινες σούβλες.

Σε όλα τα περίπτερα τα αρνιά γύριζαν από νωρίς. Εκεί στον Δικηγορικό σύλλογο υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, γιατί παιδιά?

Σε κάθε περίπτερο, όλοι με το χαμόγελο στα χείλη, με το Χριστός Ανέστη και με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, μοίραζαν στον κόσμο τα αγαθά. Πραγματική γιορτή.

Η Δημοτική μουσική πολύ υψηλού επιπέδου και αρκετά μακριά από τα καψουροτράδουδα πανηγυριώτικα που ακούμε κατά καιρούς από εδώ και από εκεί. Κορυφαίοι Έλληνες οργανοπαίκτες όπως ο κ. Γιαννακόπουλος στο κλαρίνο και ο κ. Σμάλης στο λαγούτο, εγγυητές της ποιότητας στην Παράδοση μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της μεγάλης αυτής γιορτής με πρώτο τον Δήμο Τρίπολης.

Χριστός Ανέστη

Α.Κ.Β
24/04/2006

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.