WELCOME

Η μουσική παράδοση του ελληνικού χώρου είναι πλούσια και ποικίλη όχι μόνο σε ήχους και ρυθμούς αλλά και σε ιδιωματικούς τύπους.

 

Το Α’ Αρκαδικό Διαδικτυακό Συνέδριο στην ΕΡΑ 5 «Η Φωνή της Ελλάδας» Print

Στις 07/02/2006 στην ΕΡΑ 5 και στην εκπομπή «Δίκτυα χωρίς σύνορα», στις 20.30 μμ.ο δημοσιογράφος κ. Νώε Παρλαβάντζας και το επιτελείο του, παρουσίασαν ζωντανά τον Πάνο Βασιλείου μόνιμο κάτοικο Ελβετίας και τον διαχειριστή του δικτυακού τόπου Arcadians από την Αθήνα.

Η εκπομπή ασχολήθηκε ενδελεχώς με το συνέδριο, πως προέκυψε η ιδέα του, πως υλοποιήθηκε, με τι τρόπο βρέθηκαν τόσοι πολλοί και καταξιωμένοι επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, Έλληνες και ξένοι και πολλά ακόμη πολύ ενδιαφέροντα όπως προέκυψαν από την οργάνωση του συνεδρίου.

Για το συνέδριο δούλεψε μια εξαμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Πάνο Βασιλείου, Γιάννη Ασημακόπουλο, Ντίνο Μαρίτσα, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Μαρία Φρονιμίδου και τον διαχειριστή του δικτυακού τόπου.

Ο κ. Νώε Παρλαβάντζας, Κερκυραίος στην καταγωγή και λάτρης του Αρκαδικού Ιδεώδους, άριστα καταρτισμένος με την θεματική του συνεδρίου, πρόβαλε και παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο την πολύμηνη και κοπιαστική προσπάθεια μας. Μια προσπάθεια που ελπίζουμε να αφήσει ένα λιθαράκι στο τεράστιο οικοδόμημα που λέγεται Αρκαδία.

Εμείς σαν Οργανωτική επιτροπή, δεν είμαστε εκπρόσωποι της Αρκαδίας, από την άποψη ότι δεν εκπροσωπούμε κάποιο φορέα. Είμαστε όμως πολίτες της και σαν τέτοιοι, έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε και συλλογιζόμαστε ελεύθερα. Τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Αρκαδίας, μας αφορούν, δεν θέλουμε να είμαστε θεατές σε αυτά.

Πρίν από την εκπομπή, είχαμε ειδοποιήσει όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, εισηγητές απο το συνέδριο αλλά και Αρκάδες του κόσμου για να βρίσκονται κοντά μας και να γίνει ένας διάλογος στον αέρα. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε διότι δεν υπήρξε τελικώς χρόνος από την παραγωγή.

Αυτά και πολλά άλλα βγήκαν με την παρουσίαση του Α’ Αρκαδικού Διαδικτυακού Συνεδρίου με συντονιστή και παρουσιαστή τον κ. Νώε Παρλαβάντζα από την ΕΡΑ 5. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Ευχαριστούμε επίσης τους συνεργάτες της εκπομπής «Δίκτυα χωρίς σύνορα» :
Γουναρίδη Δήμητρα, Βασσαρίωνος Νατάσα.
Ευχαριστούμε την  Διευθύντρια Διεθνών Ραδιοφωνικών Εκπομπών κ. Ζηνοβία Συρίβλη.

http://www.voiceofgreece.gr  Η Φωνή της Ελλάδας
http://www.ert.gr/radio/liveradioERA5.asp  ΕΡΑ 5

Α.Κ.Β
08/02/2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.