WELCOME

Ο Νομός Αρκαδίας αποτελείται από τις επαρχίες Γορτυνίας -Κυνουρίας-Μαντινείας-Μεγαλοπόλεως.Έχει έκταση 4.419 τχ , 245 δημοτικά διαμερίσματα, 411 οικισμούς και 22 Δήμους .

Χιόνια και .... άλλα Print

Βλέποντας κάποιος τηλεόραση αυτές τις μέρες του χιονιά, πιστεύει πως κάτι πολύ κακό συμβαίνει, κάποιες ίσως μεγάλες δυνάμεις έχουν βάλει κι εδώ το χεράκι τους και «ταλαιπωρείται» η περήφανη Ελλάς!!.

Φταίνε όλοι και όλα. Μόνο ο γείτονας δεν φταίει που βαριέται να καθαρίσει το πεζοδρόμιό του από το χιόνι, περιμένοντας τον κρατικό μηχανισμό. Βγαίνει λοιπόν στα κανάλια αγανακτισμένος!! Και τα λέει σκληρά, όπως μόνο αυτός ξέρει!!. Για τις νομαρχίες, τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς, εμπλέκει κάπου και την πίστη για να δώσει στο όλο θέμα και άλλη διάσταση – και μετά πηγαίνει ήρεμος στο καναπέ του σπιτιού του για να δει στο γυαλί, αν τον έχουν πάρει ανφάς ή προφίλ.

Πάντα, τις μέρες του χιονιά περιμένουμε τον κρατικό μηχανισμό να καθαρίσει την είσοδο του σπιτιού μας, εμείς δεν μπορούμε. Δυστυχώς.

Αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα. Στην  Αρκαδία 50 χωριά είναι αποκλεισμένα από το χιόνι. Εδώ οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές. Κτηνοτρόφοι αποκλεισμένοι, μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες για τους αγρότες. Κι όμως, ούτε ένας δεν βγήκε στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για να τα «πει».

Δύο κόσμοι διαφορετικοί, σε απόσταση μόνο 150 χιλιομέτρων. Κάπως σαν τα πολλά πρόσωπα της Ελλάδας. Στο απλό καφενεδάκι του μπάρμπα Μήτσου στην Αρκαδία, που ίσως και να μην φτιάχνει παραδοσιακό φαγητό, δεν κινδυνεύεις να σπάσεις το πόδι σου από τον πάγο διότι έχει καθαρίσει τον χώρο του. Στην Αθήνα, στην είσοδο του πολυτελούς restaurant περιμένουν τον κρατικό μηχανισμό.

Διαφορετικοί κόσμοι, άλλες συνήθειες………

Α.Κ.Β
25/01/2006

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.