WELCOME

Ο Νομός Αρκαδίας αποτελείται από τις επαρχίες Γορτυνίας -Κυνουρίας-Μαντινείας-Μεγαλοπόλεως.Έχει έκταση 4.419 τχ , 245 δημοτικά διαμερίσματα, 411 οικισμούς και 22 Δήμους .

Νέο Βιβλίο από τον Πανεπιστημιακό καθηγητή κ.Λαγό Δημήτρη Print

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Λαγού Δημήτρη με τίτλο «Τουριστική Οικονομική».

Ο συγγραφέας του βιβλίου ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κ. Δημήτρης Λαγός είναι επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κατάγεται από το χωριό Όχθια Ηραίας Αρκαδίας.

Στο σύγγραμμά του πραγματεύεται το γνωστικό αντικείμενο της τουριστικής οικονομικής και καλύπτει θεωρητικά θέματα που άπτονται τόσο της τουριστικής ζήτησης και των ειδικότερων ζητημάτων που σχετίζονται με τη διαμόρφωση και την πρόβλεψή της, όσο και της τουριστικής παραγωγής, του τουριστικού κόστους και της τουριστικής προσφοράς.

Ο κ. Δημήτρης Λαγός στο σύγγραμμά του έχει κατορθώσει να  δώσει, κατά τρόπο επιστημονικό, την πολυδιάστατη προσέγγιση ποικίλων θεμάτων της τουριστικής οικονομικής τα οποία  πέραν του γενικότερου και ειδικότερου ενδιαφέροντος που έχουν στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία εκκίνησης νέων προσπαθειών για συστηματικότερη και ενδελεχή προσέγγιση των πολύπλευρων πτυχών του τουριστικού φαινομένου.

Στη σύγχρονη διεθνοποιημένη κοινωνία, το τουριστικό προϊόν απευθύνεται σε μια διαρκώς διευρυνόμενη και άκρως ανταγωνιστική αγορά. Φυσικό επακόλουθο είναι ότι αυτό, στην όποια μορφή του, θα πρέπει ολοένα να εμπλουτίζεται και να διαφοροποιείται ποσοτικά και ποιοτικά, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα – καταναλωτή. Το γνωστικό αντικείμενο της τουριστικής οικονομικής μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά προς της κατεύθυνση αυτή, για την επιτυχία της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την απρόσκοπτη τουριστική ανάπτυξη.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η κατανόηση του θεωρητικού πλαισίου της τουριστικής οικονομικής από τη μικροοικονομική και μακροοικονομική σκοπιά των θεμάτων που σχετίζονται με την τουριστική ζήτηση και την πρόβλεψη της. Ειδικότερα, ασχολείται με τους επιμέρους παράγοντες που τη διαμορφώνουν (ανάγκες, κίνητρα, καταναλωτικά πρότυπα, διαδικασίες λήψης τουριστικών αποφάσεων, κτλ.), με την παραγωγή, το κόστος του τουρισμού και με τις κυριότερες μορφές τουριστικών αγορών και την ισορροπία τους, μέσα στις οποίες λειτουργούν οι τουριστικές μονάδες στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, εξετάζεται ένα ειδικό θέμα της τουριστικής οικονομικής, ο Δορυφορικός Λογαριασμός Τουρισμού, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει για την εκτίμηση της ποιοτικής και ποσοτικής διάστασης της τουριστικής δραστηριότητας.    

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Κριτική» kritiki.gr

Α.Κ.Β  

 

 

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.