WELCOME
Το μοναστήρι Μαλεβής ονομάστηκε έτσι από την κορυφή Μαλεβός του Πάρνωνα, του βουνού των δασών και των χρωμάτων. Ο περίφημος κλέφτης Ζαχαριάς Μπαρμπιτσιώτης έκανε το μοναστήρι ορμητήριο του.
Μαρία Τροχάνη τέως Αντινομάρχης - μιά Πρόταση Print

Θα διαθέσω το σύνολο της αντιμισθίας μου για την προώθηση της πληροφορικής

Θεωρώ αυτονόητη την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην συμμετοχή του κάθε πολίτη στα κοινά και την διάθεση προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή η αρχή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφικής μου θεώρησης.

Με αυτή την ηθική δέσμευση, από την έναρξη της θητείας μου ως Αντινομάρχης, είχα δηλώσει δημοσίως ότι θα διαθέσω το σύνολο της αντιμισθίας μου για την προώθηση της πληροφορικής στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας.

Πιστεύω ότι η πρόσβαση των παιδιών μας στις νέες τεχνολογίες, στη νέα γνώση, τους δίνει την δυνατότητα για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από την ενίσχυση του υλικού που παρέχει η πολιτεία σε συστήματα Η/Υ και λογισμικό, έχουν την ευχέρεια να ασκηθούν καλύτερα και να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα αυτό. Σε συνεργασία λοιπόν με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Διευθυντή κ. Νίκο Κοντογιάννη – εξετάσαμε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των σχολείων και καταλήξαμε στην βέλτιστη κατανομή των προς διάθεση συστημάτων.

Μαρία Τροχάνη τ. Αντινομάρχης    

Σημείωση-πρόταση: Όταν ξεκίνησε η σελίδα μας τη λειτουργία της, διέθεσε κωδικό σε νέους της Αρκαδίας, κυρίως μαθητές, να έχουν τη δική τους στήλη και δική τους διαχείριση. Δεν απέδωσε εκείνη η πρόταση μας. Ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Με αφορμή το ως άνω κείμενο της κ. Μαρίας Τροχάνη – και επειδή θεωρούμε ότι οι μαθητές και οι νέοι έχουν να πουν σοβαρότερα και σοφότερα πράγματα από τους μεγαλύτερους, διαθέτουμε (πάλι), μια στήλη του δικτυακού μας τόπου που θα διαχειρίζονται και θα είναι υπεύθυνοι οι νέοι, σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς της Αρκαδίας. Η ενότητα αυτή μπορεί να ονομαστεί «Οι Νέοι της Αρκαδίας» ή όπως οι νέοι προτείνουν.  

Ο δικτυακός τόπος Arcadians είναι στη διάθεση τους.

Α.Κ.Β   

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.