WELCOME
Κατά την εποχή του μεγάλου λιγνιτογόνου έλους της Μεγαλόπολης (τεταρτογενούς) ζούσαν εκεί μεγάλα θηλαστικά, όπως ελέφαντες και ιπποπόταμοι. Οστά και χαυλιόδοντες από τα τεράστια αυτά θηλαστικά ανευρίσκονται στο έδαφος.
Πρόταση Ίδρυσης νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Print

Οι αποκαλύψεις που έκανε τελευταία στην αίθουσα της Παναρκαδικής ο γνωστός αρχαιολόγος Θ. Σπυρόπουλος, σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα και τα νέα μουσεία της Αρκαδίας, εξέπληξαν το ακροατήριο. Ανέφερε σημαντικά στοιχεία ο κ. Σπυρόπουλος, τελείως άγνωστα σ’ όλους, που αποδεικνύουν το μεγάλο αρχαιολογικό θησαυρό της Αρκαδίας, αλλά και τα μικρά βήματα που έχουν γίνει για την ανάδειξη του.

Αποκάλυψε μεταξύ των άλλων ότι, στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης εκτίθενται  6000 σπουδαία και μεγάλης αξίας ευρήματα που το κατατάσσουν στα τέσσερα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδος.

Επεσήμανε δε την ανάγκη δημιουργίας και άλλων μουσείων στην Αρκαδία, ώστε να ανασάνει αυτό της Τρίπολης, κάνοντας στη συνέχεια γνωστό ότι ο ίδιος είχε προτείνει εγγράφως παλαιότερα να μετατραπεί σε αρχαιολογικό μουσείο το πρώην παρθεναγωγείο Δημητσάνας, που προσφέρεται άριστα για το σκοπό αυτό.

Σίγουρα η παραπάνω πρόταση του κ. Σπυρόπουλου δεν πρέπει να παραμείνει στα συρτάρια του Υπουργείου Πολιτισμού και να ξεχασθεί τελείως. Οι φορείς της περιοχής Δημητσάνας αλλά και οι κορυφαίοι Αρκαδικοί φορείς Παναρκαδική – Παγγορτυνιακή, οφείλουν να συγκαλέσουν κάποια σύσκεψη, παρισταμένου του κ. Τατούλη ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης του κ. Σπυρόπουλου.

Από την εφημερίδα «Γορτυνία» Ιούλιος 2005

Α.Κ.Β   

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.