WELCOME
Τούτ' η γης, κυρά Γιώργαινα,
τούτ' η γης που την πατούμε,
τούτ η γης που την πατούμε,
ούλοι μέσα θε να μπούμε.
Τούτ' η γη με τα χορτάρια,
τρώει νιους και παλικάρια.
Τούτ η γης με τα λουλούδια,
τρώει νιους και κοπελλούδια.
Έργα και Ημέραι στη .. Δημητσάνα Print

Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί δήμοι στην Αρκαδία όπως αυτός της Δημητσάνας που ξέρουν καλά τι σημαίνει ήπια μορφή ανάπτυξης. Ήδη τα « μονοπάτια του Λούσιου » δέχονται χιλιάδες επισκέπτες που από κοντά θαυμάζουν το άγριο τοπίο στο φαράγγι του Λούσιου, επισκέπτονται τις μονές Προδρόμου, Φιλοσόφου και « Κρυφό Σχολειό », παλιούς νερόμυλους και στην έξοδο του φαραγγιού την αρχαία Γόρτυνα.

Στη φάση της ολοκλήρωσης τους βρίσκονται δυο έργα που θα συμβάλλουν περισσότερο στην ανάπτυξη όχι μόνο της Δημητσάνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι οι δρόμοι που ενώνουν τη Δημητσάνα με το χωριό Ελληνικό μέσω μονής Προδρόμου και Δημητσάνα – Παλιοχώρι – μονή Φιλοσόφου – Μάρκου από το γεφύρι της Μονόπορης. Βόρεια από το γεφύρι αυτό, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων υπάρχει το παλιό γεφύρι του « Κοντού » που ένωνε τη Ζάτουνα με τη Δημητσάνα.

Οι δυο αυτοί δρόμοι μέχρι πρότινος ήσαν απροσπέλαστοι και χωμάτινοι. Σήμερα, πάλι χωμάτινοι είναι που επιτρέπουν όμως στον επισκέπτη με οποιοδήποτε αυτοκίνητο να τους προσπελάσει με ασφάλεια. Δεν χρειάζεται η περιοχή δρόμους ασφάλτινους. Εδώ ο δήμος Δημητσάνας υλοποίησε με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον απόφαση του Δ. Συμβουλίου του.

Αν ο δήμος αποφασίσει να κλείσει και τις λακκούβες στο δρόμο προς την Ηραία που εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους , σίγουρα θα σώσει κάποιες ζωές από τα ατυχήματα. Ελπίζουμε αυτό να μην γίνει τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2006. Συνηθίζεται παραμονές εκλογών όλοι οι δήμοι να κλείνουν τρύπες, τότε υπάρχει καλή συνεργασία και με τη Νομαρχία !!

Α.Κ.Β    

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.