WELCOME
Οι Αρκαδικοί θρύλοι έκαναν τον είρωνα Λουκιανό να διατυπώσει τον δηλητηριώδη υπαινιγμό. "Πολλή δ' η κατ' Αρκαδίαν μυθολογία, Δάφνηςφυγή, Καλλιστούς θηρίωσις, Κενταύρων παροικία και Πανός γοναί, Αλφειού έρως και ύφαλος αποδημία"  
Η Επανάσταση του 1821 & η Προσφορά των Μοναχών

«Ύψωνε  πάντοτε  το βλέμμα σου προς τον Θεόν˙ γιατί η σκέπη και η πρόνοια του Θεού περικυκλώνει όλους τους ανθρώπους, δεν  βλέπεται όμως από όλους παρά μόνο από εκείνους που καθάρισαν τους εαυτούς τους από την αμαρτία και έχουν το νου τους εις τον Θεό». Αυτοί είναι οι Μοναχοί, δεν παύουν όμως ως άνθρωποι να έχουν ελλείψεις και αδυναμίες αλλά, προσπαθούν για την θέωση και αθλούνται στην προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου. Κάθε άλλη ασχολία θεωρείται πάρεργο και ενίοτε πλάνη. Οι Κοινοβιάτες Μοναχοί πρέπει επιπλέον  να βλέπουν τον στόχο τους ομοθυμαδόν και προς την ίδια κατεύθυνση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε Κοινωνία με τον Χριστό.

Σύμφωνα με την παραβολή του φτωχού Λαζάρου, όλοι θα έχουμε  την δυνατότητα-ικανότητα  να δούμε  και  να αντιληφθούμε τα επέκεινα, να έχουμε … θέα Θεού, όλοι όμως δεν θα συμμετέχουμε στο Θείον.

Οι Μοναχοί εγκαταλείπουν τον κόσμο και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν μείνουμε όμως μόνο σ’ αυτό, δεν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Θα  πρέπει  να καταθέσουμε   το Θέλημά μας και την ατομική  μας  Ελευθερία στα πόδια του Θεού με αυστηρή συνέπεια  ζωής.

 

Η συνέχεια του αφιερώματος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 σε μορφή pdf.

 

 

 

 

 

 

Arcadians.gr

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.