WELCOME

"Την Αρκαδία μου ζητάς, ζητάς μεγάλο πράγμα, εγώ σε  τη χώρα αυτή δε στέργω να σου δώσω. Στην Αρκαδία είν' πολλοί  άνδρες βαλανηφάγοι και δε σ' αρνούμαι αν θες να πας, αλλά θα σ' εμποδίσουν.

Ελληνικός Πολιτισμός στον Κόσμο

Αγαπητέ/ή,

Λέγομαι Κώστας Μαρίτσας, μηχανικός ΕΜΠ και φιλόσοφος Πανεπιστημίου Σόφιας, Βουλγαρία. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο «Πολιτισμός και φυσική επιλογή». Το βιβλίο ξεκίνησε σαν μια εντελώς νέα και πρωτότυπη θεώρηση της εξελικτηκής θεωρίας και κατέληξε σε μια εντελώς νέα και πρωτότυπη θεμελίωση της φιλοσοφίας και των επιστημών. Δόθηκαν ορισμοί στις περισσότερες φιλοσοφικές έννοιες και εξηγήθηκε η πορεία από τη φυσική επιλογή στο πολιτισμό, ξεπερνώντας κατά πολυ την δαρβινική άποψη.

Σαν ειδική περίπτωση εκδόθηκε το βιβλίο «Megaliths in the past and present», στο οποίο αντίστοιχα αναπτύσσεται μια εντελώς νέα και πρωτότυπη θεώρηση των μεγαλιθικών μνημείων.

Παράλληλα, έχω μεταφράσει τα έργα των Κ. Π. Καβάφη, Κ. Γ. Καρυωτάκη και Κ. Βάρναλη στη βουλγαρική γλώσσα.

Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι στους Έλληνες επιζητώντας την υποστήριξή τους για τη διάδοση της νέας φιλοσοφικής σκέψης και, ειδικά για τη Βουλγαρία, της σύγχρονης ελληνικής ποίησης.


Ελπίζω...
Κώστας Μαρίτσας

=============

Για τον Ελληνικό Πολιτισμό στον Κόσμο, του Κώστα Μαρίτσα, διαβάστε περισσότερα στο αρχείο
PDF εδώ.


Arcadians.gr

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.